Mamiceala

An nou fericit!

Au trecut deja doua saptamani din noul an, dar abia acum mi-am facut si eu putin timp de blog. M-am gandit sa mai scriu putin despre viata de mamiceala, sa povestesc si de bine, caci ultima data ma plangeam de colici. Inca mi se face pielea de gaina si ma strange inima cand ma gandesc la toate zilele si noptile pline de plansete, urlete si plimbari prin casa.

Asadar, am trecut peste aceasta etapa! Victorie!!!

Bine, stiu ca o sa vina alte mamici si o sa imi spuna ca urmeaza dintii – da, stiu, dar lasati-ma sa ma bucur de aceasta perioada minunata si linistita. Mi se pare ca este absolut minunata varsta aceasta de 4 luni, in care bebe gangureste non-stop, rade mult, are un program foarte bine definit – ore fixe de papa si nani – ce sa mai, o perioada in care a invatat super multe si mi se pare super istet.

As putea spune ca monstrii, numiti si colici au avut “inceput de sfarsit” undeva la inceputul lunii decembrie. Am fost la Bucuresti, apoi la Reghin – unde a avut episoade de plans sporadice, insa o data intorsi la Hoghiz, bebe …parca e alt bebe!

Momentan avem 6 mese pe zi, doarme de la 11 seara pana la 7 dimineata lejer (ii dau sa pape in somn la 3 am) si doarme in timpul zilei la intervale de o ora jumatate – doua ore, cam 30-40 minute.

Din punct de vedere medical, este foarte bine, a recuperat foarte bine si este exact incadrat in standardele unui copil nascut la termen. Ba mai mult, la sfarsitul lui Ianuarie, cand va implini 5 luni, vom incepe diversificarea! Yey, am baiat mare!

Ce am invatat pana in acest moment?

  • Este foarte, foarte greu la inceput – oboseala isi spune cuvantul si iti va lua ceva timp sa iti intri in noul ritm. Inca sunt marcata de episoadele din primele 2 luni.
  • Iti dai seama ca cel mai frumos miros din lume e cel de laptic, usor branzit intre cutele de la gusita. Imi spal copilul. nu va ambalati, dar mirosul e acolo si in combinatie cu balutele, este ceva demential.
  • Razi si la un deget. Daca copil il ridica intr-un anume fel, ti se pare cel mai inteligent gest din lume – si clar, nimeni nu e ca si copilul tau.
  • Te bucuri mult cand vezi…rahat! Mult rahat! Ba chiar devii expert in miros, textura si culoare! La varsta asta e totul despre lapte si rahat!
  • Te topesti de fiecare data cand pune mana pe tine. El o face de curiozitate, dar tie ti se pare ca te mangaie:)
  • Nu vezi cum ar arata o zi fara el. Am aflat ca voi pleca din tara cateva zile in Aprilie fara el si nu am dormit toata noaptea de dinaintea zilei in care am luat biletele de avion, intrebandu-ma daca fac bine sa plec.
  • Tu esti clar jucaria lui preferata! II plac toate cele pe care le poate tine in manuta, chiar daca se enerveaza ca nu ii incap in gura, dar toate palesc in fata strambaturilor noastre.
  • Cresc foarte repede: acum se chinuie sa se ridice in fund, isi tine sticluta cand e goala, ma tine de mana cand mananca….stie foarte multe!

E super sa fiu mamica ta Tudor-Mihai!

3 Comments Add yours

  1. iulya06 says:

    Ca un sfat de fost bebe,actual copilas (1an si 3luni) nu te grabi cu diversificarea.Noi am inceput la 5++ si imi pare rau ca nu am asteptat pana la 6(recomandarea OMS),chiar daca statea f bn in sezut si a mancat extrem.de bine la inceput.Profita de perioada lapticului pt ca au toata viata inainte sa manance mancare.Se vezi mofturi in timp:(.Spor si ..profitati la maxim de perioada asta.

    1. Buna Iulia! Multumesc pentru mesaj. Noi am fost sfatuiti atat de medicul pediatru care ii urmareste evolutia de la nastere, cat si de medicul de familie sa incepem la 5 luni. Din cate mi-au explicat asta este buna practica in cazul bebelusilor nascuti prematur. Ba chiar mi-au facut o schema extrem de detaliata pentru primele luni (pe zile si ore), in ceea ce priveste diversificarea. Acum sincer, inca citesc, inca ma documentez. O intrebare: de ce ti-a parut rau? A avut bebe ceva probleme cu burtica? Sau care au fost inconvenientele? Multumesc!

  2. iulya06 says:

    rectific..ca se pare ca imi e foame si mananc cuvinte..sfat de la o mamica de fost bebe*

Leave a comment