Sustin Liceul Lucian Blaga din Reghin

Traim intr-o lume care evolueaza in mod constant, se dezvolta si se schimba, iar noi trebuie sa tinem pasul cu ea. In mod clar comunicarea este baza, numai ca, vedeti dumneavoastra,  comunicarea nu mai este suficienta la un nivel local sau national, ci, mai cu seama aceasta trebuie realizata si sustinuta la un nivel global.

De ce avem nevoie pentru a putea realiza acest lucru? Da, de o cultura generala cat mai vasta, de cateva aptitudini personale, insa primul si cel mai important factor in aceasta ecuatie este cel legat de limbile straine.

Am vazut cu stupoare acum cateva zile un document care circula pe Facebook, potrivit caruia una dintre clasele de la liceul unde am studiat si eu urmeaza sa fie desfiintata. Am fost cu atat mai mult surprinsa cu cat profilul vizat este unul cu traditie si cu rezultate de necontestat la olimpiade sau concursuri si anume cel de Filologie bilingv Engleza.

Acest lucru pare ireal intrucat sunt mai mult decat sigura ca exista foarte mult interes pentru acest profil. Sora mea este una dintre absolventele acestui profil, in timp ce eu am absolvit tot un profil de filologie, dar pe limba franceza.

Ceea ce vreau eu sa subliniez prin acest articol este nevoia ca acest profil sa ramana accesibil elevilor din Reghin si imprejurimi. In zilele noastre limbile straine sunt extrem de importante, indiferent de domeniul in care elevul va activa dupa absolvire. In plus, stim cu totii ca in momentul de fata, limba engleza este cea mai importanta pe piata de munca.

Dar haideti sa mergem si mai departe in sublinierea importantei acestei limbi. Sa presupunem ca nu esti deloc pasionat de limbile straine, insa esti pasionat de istorie, de arta sau de orice alt domeniu, pentru care ai putea gasi izvoare importante de informatii, insa nu in limba ta. Este necesar sa cunosti cel putin o limba straina pentru a avea acces la cat mai multe informatii. Simt nevoia sa repet: limba engleza este o cheie importanta pentru fiecare dintre noi!

Dat fiind faptul ca sunt o absolventa a acestui liceu minunat, pot sa afirm sincer ca profesorii de acolo sunt extrem de implicati in activitatea educationala pe care o intreprind. Profesorii de la catedra de limbi straine sunt cei care au pus bazele modernizarii liceului, sunt cei care ii implica pe elevi in activitati scolare sau extrascolare care au ca scop dezvoltarea lor, le pun la dispozitie mijloace tehnologice pentru a putea invata la cele mai inalte standarde, moderne si adaptate nevoilor actuale. Nu cred ca am intalnit pana acum (liceu-facultate-master), profesori mai implicati decat cei de la Liceul 2, asa cum il stie toata lumea.

As vrea sa atrag atentia asupra faptului ca acest profil, de Filologie bilingv Engleza este unul cu multe rezultate importante in palmares si as putea chiar sa afirm ca este cel mai bun la nivel judetean la aceasta categorie.

Ar fi trist pentru toti elevii din Reghin sa fie privati de sansa de a invata la un asemenea liceu, la un asemenea nivel si cu un asemenea colectiv de profesori, care stiu sa fie si prietenii mai maturi ai elevilor lor!

They have rights, Lucian Blaga fights!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s