Râsu-i râs şi gluma-i glumă…

…dar hai să mai vorbim şi serios!

După cum ştiţi deja, zi de zi sunt înconjurată de tineri, care mai de care mai visători, mai realişti, mai curajoşi sau mai lipsiţi de încrederea de sine. Urmărindu-i, mi-am stabilit în mintea mea nişte tipologii de studenţi ai anului 2016 şi m-am gândit să vă povestesc şi vouă.

  1. Studentul care niciodată nu te crede dar te întreabă 1000 de lucruri.

Este foarte adevărat că în ziua de astăzi este foarte greu să ai încredere în cineva, însă în cazul în care porţi dialogul cu mine, pe o temă legată de munca mea,  chiar nu e cazul să mă întrebi chestii timp de o oră şi după ce ieşi de la mine din birou să mergi la colega ca să mă verifici, frate!

Dacă eu nu reuşesc să te plasez pe tine la o universitate în străinătate, nu numai tu pierzi. Şi eu pierd şi universitatea pierde şi eu nu mai pot pleca în delegaţii şi nu mă mai pot plimba şi învăţa lucruri noi şi nu mă mai pot da rotundă că sunt şmecheră şi competentă şi dacă nu o fac pentru tine pe motiv că mi-eşti antipatic (Nu putem iubi pe toată lumea şi nu toată lumea ne poate iubi), crede-mă pe cuvânt, o fac pentru mine!!!

Plus că mai sunt şi genul de persoană care după o grămadă de experienţe negative cu oamenii, tot se mai simte vinovată dacă nu îi face pe toţi fericiţi!

Aşa că, trust me, sunt specialistă:) Apropo de iubit lumea, azi mi s-au făcut două declaraţii în antiteză: Un student le-a zis fetelor că “I’ll kill Georgiana” (nu mi-a zis mie că nu are destul curaj: mi se spune aia mică şi periculoasă), un altul mi-a zis că:”Waw ce-mi place de tine, ce tare eşti!”. No, eu acuma pe cine să cred?

2. Studentul care discriminează

Este genul de student, care se consideră îndeajuns de modern să meargă să studieze un an în străinătate, este atât de limitat încât nu vorbeşte cu tine că eşti femeie. Hello there!!! Tu oare ştii că şi superiorii mei, bărbaţi şi ei, tot pe mine mă întreabă chestiile alea? Că ei nu stau toată ziua la birou să ştie cum stă treaba. Ei semnează ce le dau eu să semneze!

Şi ştiţi ce e şi mai penibil? Când voi îi înrebaţi pe ei, ei mă întreabă pe mine de faţă cu voi, eu vă răspund vouă, le adresaţi următoarea întrebare tot lor, tot eu răspund şi la sfârşit le mulţumiţi tot lor! Pentru mine e amuzant, dar pentru tine…înjositor şi total nepotrivit.

3. Studentul “pilos”

Este genul de student care apelează la toate cunoştiinţele pe care le are în rândul academic ca să scrie un nume pe o foaie. Dragule sau draga mea, proful tău poate să fie cel mai bun prieten al meu, dar dacă eu consider că ceea ce faci tu nu este corect sau ceea ce îmi ceri le aduce prejudicii celorlalţi…NO WAY!

4. Studentul care după mai mult de 12 ani de şcoală, nu ştie să facă o cerere

No ăsta este un caz care mă enervează la culme!!! Cum puişorii mei de găină pe care nu îi am, să stai mai mult de o oră să pui pe hârtie ce ai în cap? Faci o cerere, pe un subiect bine definit, pentru un rezultat pe care îl poţi anticipa. Eu nu ştiu de ce sunt atât de puţin apreciate orele de limbă, literatură şi comunicare.

5. Studentul care nu ştie să facă un CV

Dacă nu aş respectat principiul potrivit căruia fiecare om are dreptul la intimitate şi la corespondenţă privată, aş fi publicat nişte CV-uri, făcute de studenţi, în anul 2016, când Google îţi zice tot ce vrei dacă chiar ceea ce ai învăţat cândva la şcoală nu te ajută.

6. Studenţii care te consideră un robot

Măi copii măi! Să ştiţi că şi eu sunt om şi eu am nevoie să mănânc, să beau apă-cafea-ceai, să utilizez o toaletă sau să respir. Eu nu sunt plătită să lucrez pentru un student anume şi în timp ce voi aveţi grijă doar de treaba voastră, eu mă ocup de 130 de oameni în acelaşi timp şi ca să vezi minune, nu fac doar asta!

Am înţeles, târziu ce-i drept (că deja mi-am dat demisia), că trebuie să îi faci pe oameni să înţeleagă foarte clar că tu ai şi viaţă privată. Dar bine că am învăţat lecţia aceasta de la soţu’ care la un moment dat s-a plictisit ca eu să lucrez şi acasă şi în week-end şi să îl pun şi pe el:))

Una peste alta, mie îmi place ce fac şi ţin la studenţi, însă aceste tipare amintite mai sus mi se par super amuzante (acum) şi am vrut să vă fac şi pe voi să zâmbiţi.

Pupici!!!

AMR 36

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s