Să faci ceea ce îţi place…

…implică multe sacrificii. Uneori trebuie să lupţi împotriva părerilor contrare, a stilurilor de viaţă diferite, a prejudecăţilor şi a acţiunilor menite să te oprească din drumul tău.

Este bine adesea să ţinem cont de sfaturi, dacă acestea sunt constructive, dar este cel mai bine să fim noi întotdeauna 100% convinşi că ceea ce facem este ceva ce ne dorim cu adevărat. În momentul în care suntem sinceri cu noi şi nu avem nici măcar o urmă de îndoială vom găsi puterea şi resursele să ne ducem visele la îndeplinire.

De ce scriu aceste rânduri? Astazi la noi la birou a venit un tânăr, dornic să afle mai multe despre programul Erasmus+. A venit cu vioara în spate, iar noi, în schimbul informaţiilor l-am rugat să ne cânte. Ne-a cântat câteva piese, iar noi l-am iscodit. Ne-a spus că a studiat Administrarea Afacerilor înainte, dar că visul său a fost mereu să intre la Conservator. Atunci când a reuşit, a renunţat la cel dintâi profil, pe care toţi turcii în general îl consideră mai promiţător în viitoarea carieră.

L-am admirat. Cred că nu i-a fost uşor să îşi înfrunte familia, să pornească de la 0. Dar era fericit, făcea ce îi placea aşa cum de altfel ar trebui să facem toţi.

Am fost şi puţin nostalgică: am ţinut o vioară în mână şi mi-am adus aminte de audiţiile surorii mele. Sentiment de acasă…

*Drepturi de autor pentru fotografie – Ionut CIOLOCA*

10274191_505224036266378_5831205960308482121_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s