Lituania – Ziua 6

În cea de-a șasea zi a experienței mele în Lituania, am ajuns la Vilnius. Acum, gândidu-mă la evenimentele ce urmau să se petreacă, parcă aș tinde să cred faptul că acest oraș nu m-a încântat prea tare din prisma stresului pe care îl resimțeam.

Am avut ocazia să vizitez Vilniusul atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi. E un oraș „concentrat” dacă aș opta să mă exprim așa. Toate obiectivele turistice sunt concentrate într-un singur loc, cunoscut ca și orașul vechi. O mulțime de catedrale catolice, castele vechi, luminițe.

Are o stradă principală, amenajată în stilul spaniol sau italian, cu multe terase, flori și lumânărele.Într-un fel sau altul aduce puțin a zonei cunoscute ca Centrul vechi al Bucureștiului. Doar că în a noastră capitală este mai frumos.

În Vilnius am văzut mult mai multe gunoaie de cât prin orașele pe care am avut ocazia să le vizitez. Asta, deși am recunoscut pubele albastre, verzi și galbene, amplasate conform normele europene. Aș putea spune că mă așteptam la puțin mai mult.

Totuși, asta nu înseamnă că nu merită vizitat. Are panorame drăguțe, e plin de spații verzi și de oameni plimbându-se non-stop.

DSCN6024

DSCN6062

DSCN6080

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s