Cum să fii judecat după faptele altora…

În ultima vreme m-am simțit mai fericită, mai liniștită aici, mai încrezătoare.

Dar cum întotdeauna prea mult calm și împlinire anunță furtună, asta s-a întâmplat astăzi și în sufletul meu.

Uneori mă consider învechită, uneori mă consider prea strictă, dar întotdeauna o fac întâi cu mine și apoi cu alții. Nu vreau să îmi fac niciodată părinții de rușine, nu vreau să îi dezamăgesc pe cei ce mă iubesc, nu vreau să stric și mai mult însemnătatea numelui de România în lume.

Am pornit la drum crezând că pot schimba ceva, că pot să îi fac pe străini să vad că în România mai sunt și oameni de calitate. Tot ce construiesc eu, strică alții. Exact cum un val distruge un castel de nisip făcut prea aproape de țărm.

Una din colegele mele de apartament s-a întors astăzi acasă de la servici spunându-mi că ar trebui să am grijă la oamenii din jurul meu. Că unii din colegii ei doctori ar vrea să mă cunoască pentru simplu fapt că sunt româncă. Asta pentru ei se traduce cam așa: ”Persoană de sex feminin care în schimbul unor servicii, bunuri sau alte chestii, se bagă ușor în pat”.

Imaginea asta se datorează altor persoane…nu mie. Cine mă cunoaște știe că îmi petrec tot timpul liber învățând, făcând spor, vorbind cu ai mei, dar în mare parte cu Marius. DA, cu el! El este logodnicul meu.

Mă doare să văd ce cred oamenii de aici despre noi ca și nație. Mă doare că toate plângerile ajung la mine, chiar dacă nu sunt despre mine. Mă doare că nimeni nu înțelege că în orașul asta se află și se știe tot. Mă doare că ei pleacă și eu rămân…

Mă doare că imaginea perpetuă chiar dacă evenimentele s-au întâmplat acum 8 luni sau cu câteva zile în urmă.

Pentru mine, vreau doar respect!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s