Cu ce este egală viața?

Cred că răspunsul la întrebarea din titlu ar pute fi notat cu X. Este o necunoscută.

Viața te învață și te supune la multe. E plină de surprize. Azi am avut ocazia să împărtășesc două: Una frumoasă, alta deloc. Voi începe cu prima și voi profita de această ocazie pentru a-l felicita pe vărul meu Răzvan și pe soția sa Alina care astăzi au devenit părinții unei micuțe. Sper să fie fericiți alături de ea, să aprecieze fiecare secundă pe care o petrec împreună, să îi arate zilnic cât de mult o iubesc, iar ea va avea grijă să îi răsplătească prin faptele și comportamentul său de copil și mai apoi adult.

Pe de altă parte, unul dintre cei mai apropiați prieteni ai mei a primit o veste tragică, asta după ce ne-am petrecut ora de dinainte râzând, vorbind de nunțile noastre și de alte planuri de călătorie. Sora lui a avut un accident. Nu se știe încă dacă a căzut sau dacă a fost lovită de o mașină. Cel puțin el nu știe. A plecat în fugă (și nu exagerez) la aeroport. Fetița, are 9 ani și este în coma profundă.

Mi-aș dori să pot face mai multe pentru el, dar tot ce putem face este să ne gândim la el. O facem: familia mea, Marius și cu mine. Sper ca micuța să fie mai puternică și să treacă peste această încercare.

Nu știi când viața se sfârșește și atunci poți concluziona: Viața este egală cu numărul clipelor fericite înmulțite cu cele în care ai făcut fericit pe cineva, adunate la numărul momentelor în care te-ai simțit liniștit și împăcat cu tine însuți. Viața nu este egală cu contul din bancă, cu oamenii care îți sunt subalterni sau cu clipele în care te crezi pe o culme imposibil de atins de alții.

Viața…te învață că trebuie să fii fericit cât ai ocazia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s