Cum se înfrumusețează omul?

La această întrebare mulți dintre voi ați răspunde într-un mod mai mult sau mai puțin superficial. Care ar fi răspunsurile posibile? Prin tratamente de înfrumusețare, prin mers la sală sau chiar mai drastic, prin intervenții chirurgicale.

Acum, cu privire la acest subiect există mai multe puncte de vedere. Depinde prin ochii cui se stabilește ”gradul” de frumusețe. Dacă tu ca și persoană te vezi într-un fel nu tocmai pozitiv pentru tine și starea ta psihologică, trebuie să te întrebi ce îți lipsește.

Dacă te raportezi la tine prin ochii altora, atunci ai mari șanse să rămâi mereu nemulțumit/nemulțumită. Oamenii au moduri diferite de a defini orice, cu atât mai mult frumusețea, această calitate ce ne poate transforma în oameni reci, frivoli, competitivi fără scop.

Este primordial să definești pentru tine însuți în ochii cui vrei să te simți frumos/frumoasă. Te poți considera frumos/ă, doar atunci când încrederea de sine este la un nivel superior. Dacă tu nu ai încredere în tine că poți întoarce capete sau suci minți, nu te așteapta ca alții să vadă în tine asta. Frumusețea ține de atitudine!

Mai apoi, apropie-te de omul care te face să te simți dorit și iubit. Nu te lasă desconsiderat/ă, căci greu vei remedia situația! Stabilește-ți propriile limite, nu te adapta la altele deja stabilite pentru tine.

Pe de altă parte, acest lucru îl poți observa foarte ușor în practică. Uită-te la un om pe care abia l-ai cunoscut: îți poate părea frumos, urât, îl poți percepe ca o pictură a unui prestigios artist sau ca pe o caricatură de mâna a doua. Totuși, după ce petreci mai mult timp alături de omul respectiv, după ce îl cunoști mai bine, începi să îl iubești sau să îl urăști, percepția ta despre el se schimbă.

De ce? Pentru că frumusețea este dată de sentimente. Ochii noștri sunt doar niște instrumente. Inima ne comandă și da, este mai puternică decât rațiunea. Un om poate fi foarte urât dacă îl privești prin filtrul standardelor impuse de societatea în care trăim, dar extrem de frumos dacă îl privești prin filtrul trăirilor voastre.

Toți suntem frumoși în inima cuiva!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s